Belgian Office, Taipei

België in Taipei

Taipei

Het Belgian Office Taipei (BOT) fungeert als schakel tussen de Belgische en Taiwanese organisaties, ondernemingen en personen. Zijn kerntaak bestaat er in om handel, investeringen en culturele uitwisselingen tussen Taiwan en België te stimuleren.

Het BOT, samen met de lokale vertegenwoordigingen van FIT en AWEX, geven advies over handelsopportuniteiten en marktrends en begeleiden Belgische bedrijven bij het vinden van Taiwanese partners in diverse sectoren. Omgekeerd bieden wij ook een omkadering voor Taiwanese bedrijven die hun activiteiten in België willen ontplooien.

De consulaire sectie verleent consulaire en administratieve bijstand aan Belgische en Luxemburgse onderdanen ter plekke en levert visa aan personen die België bezoeken.

 
Alles wat u over België en Europa wilt weten

De federale instanties:
www.belgium.be

De gewesten:  
www.vlaanderen.be  
www.wallonie.be    
www.bruxelles.irisnet.be

Europa: 
www.europa.eu
www.eeas.europa.eu 

 

Nieuws

27 apr

Naar aanleiding van het parlementaire debat deze namiddag wil ik het volgende verduidelijken: de diensten en medewerkers van Buitenlandse Zaken hebben op heel professionele wijze de normale procedure toegepast in de ECOSOC-raad van de Verenigde Naties. 

27 apr

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), farmaceutische bedrijven, overheden, liefdadigheidsstichtingen…: alle slaan de handen in elkaar om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) voorgoed te bannen. Dat was de boodschap op een congres over NTD’s in Genève op 19 april 2017.

25 apr

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo ondertekende vandaag in Benin twee programma’s rond het bevorderen van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. België gaat met UNICEF samenwerken in de strijd tegen kindhuwelijken. Het Bevolkingsfonds van de VN (UNFPA) zal met steun van ons land een informatieproject opzetten voor jongeren en vrouwen over seksuele opvoeding en seksueel geweld. Minister De Croo maakte ook bekend dat België de volgende vier jaar in totaal 60 miljoen euro uittrekt voor het werk van UNICEF en 36 miljoen euro voor UNFPA.

25 apr

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag de Instagrampagina van de FOD Buitenlandse Zaken gelanceerd. Hij deed dat in het bijzijn van 350 laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs. Zij namen deze namiddag in het Egmontpaleis deel aan “Over Europa praten, dat doen we samen”, een interactief evenement over de Europese Unie.

24 apr

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de situatie in Venezuela. De afgelopen weken en vooral de jongste dagen is de spanning er aanzienlijk opgelopen. De minister moedigt de regering en de oppositie aan om een echte dialoog te voeren. Een nationale consensus moet een uitweg bieden voor de ernstige humanitaire crisis die de bevolking treft en voor de politieke en economische moeilijkheden waarmee het land te kampen heeft.