Belgian Office, Taipei

België in Taipei

Belangrijke consulaire informatie voor de periode 1 juli – 1 augustus 2017. Klik hier!

Taipei

Het Belgian Office Taipei (BOT) fungeert als schakel tussen de Belgische en Taiwanese organisaties, ondernemingen en personen. Zijn kerntaak bestaat er in om handel, investeringen en culturele uitwisselingen tussen Taiwan en België te stimuleren.

Het BOT, samen met de lokale vertegenwoordigingen van FIT en AWEX, geven advies over handelsopportuniteiten en marktrends en begeleiden Belgische bedrijven bij het vinden van Taiwanese partners in diverse sectoren. Omgekeerd bieden wij ook een omkadering voor Taiwanese bedrijven die hun activiteiten in België willen ontplooien.

De consulaire sectie verleent consulaire en administratieve bijstand aan Belgische en Luxemburgse onderdanen ter plekke en levert visa aan personen die België bezoeken.

 
Alles wat u over België en Europa wilt weten

De federale instanties:
www.belgium.be

De gewesten:  
www.vlaanderen.be  
www.wallonie.be    
www.bruxelles.irisnet.be

Europa: 
www.europa.eu
www.eeas.europa.eu 

 

Nieuws

13 jun

In Flagey in Brussel maakte SDG-ambassadeur HM Koningin Mathilde jongeren warm voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).

12 jun

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt, net als de Europese Unie, de aankondiging van vorige week door de Israëlische overheid om duizenden extra woningen te bouwen in de nederzettingen.

09 jun

De federale overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken heeft officieel opnieuw een deel van zijn archieven overgedragen aan het Algemeen Rijksarchief. Dirk Achten, de voorzitter van het directiecomité, en Karel Velle, de algemeen rijksarchivaris, maakten de overdracht vanmiddag officieel. Het memorandum of understanding dat vandaag werd ondertekend, is een uitbreiding van dat van december 2014, waarbij al een groot deel van het koloniale en het Afrikaanse archief werd overgedragen aan het Algemeen Rijksarchief.

07 jun

Op 5 juni is Montenegro als 29e lidstaat officieel toegetreden tot de NAVO. België is tevreden met deze toetreding, die de bekroning is van de inspanningen van de overheid in Podgorica om aan de gevraagde hervormingen en verplichtingen te voldoen.

07 jun

De EU beschikt over verschillende instrumenten ter uitvoering van haar buitenlandse beleid (het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid of GBVB). Het Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid (GVDB) is er één van. Sinds 2003 werden er in dat kader wereldwijd 21 civiele crisisbeheersmissies (CCB) ontplooid in diverse onstabiele of crisisregio’s. Jaarlijks worden er gemiddeld 30 Belgische experten ontplooid naar een van deze missies.