Belgian Office, Taipei

België in Taipei

Taipei

Het Belgian Office Taipei (BOT) fungeert als schakel tussen de Belgische en Taiwanese organisaties, ondernemingen en personen. Zijn kerntaak bestaat er in om handel, investeringen en culturele uitwisselingen tussen Taiwan en België te stimuleren.

Het BOT, samen met de lokale vertegenwoordigingen van FIT en AWEX, geven advies over handelsopportuniteiten en marktrends en begeleiden Belgische bedrijven bij het vinden van Taiwanese partners in diverse sectoren. Omgekeerd bieden wij ook een omkadering voor Taiwanese bedrijven die hun activiteiten in België willen ontplooien.

De consulaire sectie verleent consulaire en administratieve bijstand aan Belgische en Luxemburgse onderdanen ter plekke en levert visa aan personen die België bezoeken.

 
Alles wat u over België en Europa wilt weten

De federale instanties:
www.belgium.be

De gewesten:  
www.vlaanderen.be  
www.wallonie.be    
www.bruxelles.irisnet.be

Europa: 
www.europa.eu
www.eeas.europa.eu 

 

Nieuws

25 Mar

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, bevoegd voor humanitaire noodhulp, laat weten dat de federale regering de bijdragen die mensen doen aan de campagne ‘Hongersnood 12-12’ verdubbelt. Minister De Croo plant ook internationale demarches. Hij gaat met de Verenigde Naties bekijken hoe ook de structurele oorzaken beter kunnen worden aangepakt. “We kunnen niet wegkijken als kinderen de hongerdood sterven.”

25 Mar

België viert vandaag 25 jaar diplomatieke relaties met Kirgizië. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden met dit jubileum, dat de bekroning is van een bilaterale relatie die in de loop van de jaren sterk is gediversifieerd. Hij wijst op de vriendschap tussen de twee landen. 

24 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft gisteren een ontmoeting gehad met de voorzitter van de nationale bisschoppenconferentie van Congo (CENCO), Marcel Utembi, en met de secretaris-generaal, abt Nshole. Daarna heeft hij de speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor de Democratische Republiek Congo (DRC), Maman Sidikou, ontmoet. 

24 Mar

Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag de Vicepresidente en Minister van Buitenlandse Zaken van Panama Isabel de Saint Malo de Alvarado ontmoet. De ontmoeting vond plaats in het kader van het mechanisme voor politieke consultaties dat Panama en België hebben afgesloten. Deze consultaties vormen een structurele basis voor gedachtewisselingen tussen beide landen over bilaterale kwesties en andere aangelegenheden van gemeenschappelijk belang, naast de bestaande geregelde contacten via de gebruikelijke diplomatieke kanalen.

24 Mar

De Wereldbank organiseert een intensieve opleiding van 3 jaar voor talentvolle jongeren met een passie voor internationale ontwikkeling. Doel: je talent inzetten om de dringende problemen aan te pakken waar de wereld mee te maken heeft. De opleiding is een betaalde job. Belgische jongeren worden aangemoedigd hun kans te wagen.