Belgian Office, Taipei

België in Taiwan

Taipei

Het Belgian Office Taipei (BOT) fungeert als schakel tussen de Belgische en Taiwanese organisaties, ondernemingen en personen. Zijn kerntaak bestaat er in om handel, investeringen en culturele uitwisselingen tussen Taiwan en België te stimuleren.

Het BOT, samen met de lokale vertegenwoordigingen van FIT en AWEX, geven advies over handelsopportuniteiten en marktrends en begeleiden Belgische bedrijven bij het vinden van Taiwanese partners in diverse sectoren. Omgekeerd bieden wij ook een omkadering voor Taiwanese bedrijven die hun activiteiten in België willen ontplooien.

De consulaire sectie verleent consulaire en administratieve bijstand aan Belgische en Luxemburgse onderdanen ter plekke en levert visa aan personen die België bezoeken.

 
Alles wat u over België en Europa wilt weten

De federale instanties:
www.belgium.be

De gewesten:  
www.vlaanderen.be  
www.wallonie.be    
www.bruxelles.irisnet.be

Europa: 
www.europa.eu
www.eeas.europa.eu 

 

Nieuws

07 aug

België heeft de eer om vandaag aan te kondigen dat het zich kandidaat stelt voor de vestiging van de Europese Bankautoriteit, die momenteel zetelt in Londen.

02 aug

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders blijft heel bezorgd over de politieke, economische en humanitaire situatie in Venezuela. Hij steunt de verklaring van Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van de EU, van 26 juli 2017.

28 jul

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de aanhoudende spanningen in Oost-Jeruzalem. Hij roept alle partijen op tot terughoudendheid en tot dialoog om het geweld te beëindigen en om nieuwe slachtoffers te vermijden.

28 jul

Een groep van 5 jonge Canadezen sluiten vandaag een 7-daags bezoek aan België af. Deze jongeren, allen tussen 16 en 18 jaar jong, zijn laureaat van een wedstrijd georganiseerd door de Ambassade van België in Ottawa, en dit in samenwerking met de vereniging “Encounters with Canada”. Aan zo’n 200 deelnemers werd gevraagd een werk in te dienen geïnspireerd op het bekende gedicht In Flanders Fields van de Canadese militaire arts John McCrae, die de poppy (klaproos) het symbool maakte van de gesneuvelden van de Commonwealth gedurende de Eerste Wereldoorlog.

27 jul

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft 10,5 miljoen euro humanitaire fondsen vrijgemaakt voor zes humanitaire projecten van Belgische ngo’s in Jemen, Oeganda, Zuid-Soedan en Nigeria. De steun kadert in de toezegging van minister De Croo om de giften aan de inzamelactie Hongersnood 12-12 te verdubbelen.